Aici pastram si poze cu maimuţe pentru urmaşi. Să nu fim confundaţi.

marți, 19 aprilie 2011

Ponturi fierbinti

AFACERI DE WEEKEND

In perioade economice dificile, ca cea pe care o traversam acum, oamenii isi schimba obiceiurile de cheltuire iar acest fapt se reflecta asupra afacerilor si poate hotari diferenta dintre o afacere profitabila, una care se mentine pe linia de plutire sau una care intra in faliment. De acest lucru trebuie sa tina cont si cei care se afla in cautarea unei mici afaceri de weekend.

In aceste vremuri tulburi, consumatorii cumpara mai putin obiecte si servicii considerate de lux, produse si servicii neesentiale, isi dramuiesc banii mai cu grija si se gandesc de doua ori inainte sa ii cheltuiasca. Totusi anumite produse vor continua sa se vanda iar pentru unele criza va aduce chiar o crestere a ofertei.

In principal este vorba despre produse si servicii de baza: produsele alimentare (indiferent de situatia economica, oamenii vor continua sa manance), produse vestimentare, in special in sectorul secondhand se inregistreaza o crestere a cererii pentru aceasta perioada, serviciile de service (multi nu isi mai permit sa cumpere o masina noua sau un aparat nou si vor prefera sa le repare pe cele vechi) etc.

Deci spre aceste sectoare ar trebui sa se orienteze cei care doresc sa inceapa o afacere in timpul liber, in aceasta perioada economica dificila.

Pentru a se putea decide si a alege exact ideea de afaceri care li se potriveste, ar trebui sa aleaga dupa urmatoarele criterii:

  • Ce le place sa faca
  • Ce stiu sa faca
  • Cati bani sunt dispusi sa investeasca in afacere
  • Cat de dispusi sunt sa invete

Orientarea spre segmentele de piata care nu sunt afectate de criza (sau care dimpotriva, se dezvolta in aceasta perioada)  si corelarea lor cu aptitudinile si abilitatile personale, este cea mai eficienta reteta atunci cand vrei sa incepi o mica afacere de weekend.

Este valabil si pentru cei care au deja sau vor sa inceapa o afacere online. Asa cum in lumea reala exista sectoare de piata afectate diferit de criza, tot asa si in lumea virtuala exista nise care pot inflori in aceasta perioada. De exemplu acele nise care ofera solutii la problemele actuale.

O afacere online bazata pe o nisa "de criza" poate fi un alt exemplu de idee de afaceri de weekend.

In concluzie urmariti ceea ce cauta clientii in aceste vremuri si incercati sa le oferiti, este o regula universala in afaceri doar ca acum mai mult ca oricand trebuie sa avem in vedere sensibilitatea clientului si nevoile lui speciale pentru ca si perioada economica actuala este una speciala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu