Aici pastram si poze cu maimuţe pentru urmaşi. Să nu fim confundaţi.

luni, 2 mai 2011

HAJDUSZOBOSZLO - Cochet si convenabil

 Pentru ca amintirea concediului de anul trecut s-a cam estompat, iar cel de vara care urmeaza inca este departe, am decis ca avem nevoie de un mic ragaz in care sa ne tragem sufletul, asa ca impreuna cu prietena mea si inca doi prieteni am decis sa ne acordam un mic concediu "construit" in jurul liberului de 1 Mai. Asa ca m-am pus pe treaba si am cautat zone in care sa putem se ne odihnim in acest weekend, cu un buget decent, in conditii bune si daca se poate nici prea departe de Cluj. Ne doream neaparat sa facem baie in acest minisejur, asa ca nu am avut prea multe optiuni, pana la urma optand pt. acest mic sejur la Hajduszoboszlo, in detrimentul Felix-ului (nu mai gaseam cazare decenta).
 Cu un plan bine pus la punct de acasa de cheltuieli si ajunsi la Hajduszoboszlo ne-am lovit de neintelegerea limbii maghiare . In afara de saluturi nu stiam aproape nimic , jucam mima prin statiune pentru a obtine o cazare cat mai ieftina . Norocul a dat peste noi cand mi-a sunat telefonul si am tras pe un podet in fata unei vile sa pot vorbi linistit la el . Pe poarta acelei vile era afisat mare si scris in romana AVEM CAMARE LIBERE . Atunci am rasuflat usurati iar prietenul Andrei a fost de-a dreptul mirat ca a dat peste cineva care vorbeste romana . Doamna , o salajeanca de-a noastra din Sarmasag , plecata de 21 de ani in Ungaria detinea un mic imperiu imobiliar in Hajduszoboszlo, nu mai putin de 17 apartamente si 2 vile .
 Ne-a cazat in unul din apartamentele din centrul statiunii pentru 10 euro de persoana pe noapte , un pret acceptabil pentru conditiile oferite. A fost foarte placuta sederea in acest apartament si datorita locatiei, fiind aproape  de mers pe jos la strandul termal. ( plus avantajul ca aveam aproape toate supermarketurile si piata ).
 In cele doua zile ne-am umplut timpul mergand la strandul termal descoperit si la Aqua Palace ( merita vizitat ) sau vizitant statiunea .
 Pot spune ca a fost un mic concediu foarte reusit, in care am reusit sa ne odihnim si sa ne si distram, chiar daca pretul intregului sejur a fost mic .
 De drum nu am scris nimic pentru ca noi ne-am abatut un pic de la clasicul Cluj - Hajduszoboszlo . La plecare am facut o mica escala pe la Zalau deoarece nu aveam toate actele de la masina la mine . Nu am lungit drumul deoarece am iesit prin vama Urziceni si de acolo mai aveam maxim 60 de kilometri pana la Hajduszoboszlo . La intoarcere am venit prin vama Bors deoarece am vrut sa vizitam si Felixul . Ajungand la Felix ne-am felicitat ca nu am ramas acolo de 1 Mai .
 Sper ca si cei din Felix (si nu numai) sa invete ceva de la vecinii lor si sa incerce sa ne faca sa lasam banii la ei, pt. ca se poate face cu un mic efort si la noi asa ceva.







































Un comentariu:

  1. Foarte frumos la vecinii nostrii,
    http://www.ciupercutz.ro/blog/o-sambata-perfect-de-imperfecta , insa la Hajdu, daca e inchis AquaPark-ul nu prea e distractie.

    Recomand si Aquaticum din Debrecen, din 2 motive:
    1. Indiferent de vreme.
    2. Se vorbeste foarte bine engleza.

    RăspundețiȘtergere