Aici pastram si poze cu maimuţe pentru urmaşi. Să nu fim confundaţi.

duminică, 15 mai 2011

Am invatat sa zbor ...

         Cu toţii am privit cerul. Cu toţii ne-am visat acolo unde păsările zboară. Toţi le-am invidiat. Cu toţii ne-am visat măcar odata că zburăm spre albastrul cerului propulsaţi doar de puterea şi priceperea noastră şi de vânt. Cu toţii, copii fiind, le-am făcut cu mâna elicopterelor sau avioanelor. Sunt convins că mulţi am cântat măcar odată: “Avion cu motor”.


       Aseară , 14 mai, aproape de asfintit, impreuna cu prietena mea ne-am luat inima in dinti si am mers la bunul nostru prieten si instructor la scoala de zbor ASPAR,  Bogdan, in localitatea Dezmir , langa aerodrom .  E o seara placută, ca de vară , cand vantul incă mai adia in sus pe pantă . Bogdan ne astepta pe aerodrom ca un bunic, in poarta,  care isi asteapta copii sa vina acasa. El este genul de persoana care se bucura de prezenta fiecaruia care ii trece pragul  micului sau hambar de langa aerodrom si care are pentru fiecare pasionat al zborului cate un sfat . Ne grabeste sa urcam pe dealul mic al Dezmirului  cat inca mai avem vant favorabil sa ne poata zbura o tura cu parapanta . Impacheteaza repede parapanta de tandem si sus pe deal, nu avem timp de pierdut mai ales ca soarele e la asfintit . Ajunsi sus , intindem parapanta si ne da ultimele sfaturi despre decolare si aterizare .




      ” Eu, cam cu prezenţa pe care o ai în vis ascult mecanic indicaţiile lui. Sprintez şi vântul mă smulge de pe pământ. Am decolat, sunt în aer. Sunt liber! "




   



   Aud în continuare, de data asta şters de vâjâitul aerului care umplea aripa, vocea prietenului meu: Sus mâinile şi intră în seletă. Privesc în jos. Nu sunt mai mult de cincizeci de metri pâna la sol dar e minunat. Sunt deasupra lui. Deasupra tuturor.

  Pe măsură ce se apropia pământul, începeam să îmi aud din nou pulsul.


Păşesc pe pământ lin, cam cum păşeşti de pe o scară. Am aterizat. Mai fac trei paşi şi aripa cade în spatele meu încet. Ridic mâinile şi urlu: Am zburat! Iiiihaaa. Orice emoţie dispare iar fericirea, multumirea şi împlinirea îsi fac loc vertiginos.


E cel mai frumos, plăcut şi satisfăcător moment. Multumesc Bogdan !


Ce este zborul cu parapanta in tandem?
Parapanta tandem este o parapanta cu doua locuri, care suporta o sarcina mai mare decat cea obisnuita. In timpul zborului, pilotul se afla in partea din spate, iar pasagerul in partea de fata. Pasagerul nu are nevoie de nici un instructaj, numai de niste indicatii minime, de aceea zborul cu parapanta in tandem este indicata pentru plimbari in zbor.

Ti-ar place sa admiri lumea de sus? Esti curios sa vezi cum e sa zbori liber, ca o pasare? Toate acestea poti sa le incerci la scoala de zbor ASPAR , daca te angajezi la un zbor cu parapanta tandem. Ca pasager, nu ai altceva de facut, decat sa admiri privelistea si sa te bucuri de zbor.
Zborul cu parapanta in tandem nu necesita instructaj pentru pasageri. Inainte de decolare va avea loc o scurta pregatire, cu privire la decolare si aterizare.

Poti sa faci cadou o plimbare cu parapanta, partenerului, copiilor tai si prietenilor. Poate fi un cadou exceptional pentru aniversarea zilei de nastere. O experienta de neuitat.  Nu va mai ramane decat sa vizitati scoala de zbor ASPAR de langa aerodromul Dezmir !! Zboruri placute va doresc !!


Un comentariu: